05 Dec

Терминални сървърни решения от Success Solutions


Останете свързани с Вашия бизнес докато сте извън офиса.

Отдалечения достъп чрез Microsoft Terminal Services до офис мрежата Ви е чудесно допълнение към Windows Server. Причината да се използват терминалните услуги е че всеки служител чрез отдалечен достъп работи директно на сървъра в офиса Ви. Предимствата са че използвате цетрализирана система за управление на данни и се възполвате пълноценно от сървърната система.

При използвате на терминален сървър администрацията, съхранението и защитата на данните са много по-лесни за управление и поддръжка. Относно скоростта на връзката няма да откриете разлика с това да се свържете директно към сървъра. По този начин споделяте ресурсите на сървъра Ви между служителите Ви. Така отпада нуждата от ъпгрейд на офисните Ви работни станции.

За да използвате терминални услуги можете да изполвате досегашните си компютри или да използвате “тънки клиенти” които се характеризират с изключително ниска консумация на енергия. Реално докато сегашните Ви компютри не получат хардуерна повреда и не е рентабилно да бъде отстранена, ще можете да използвате настоящата си техника. Това удължава продължителността на живот на техниката в офиса и спестява разходи от закупуване на нов хардуер.

Важно е да имате предвид че въпреки въпреки че използвате една машина, трябва да закупите лицензи за всеки потребител който ще се свързва към терминалния сървър.

В днешно време за повечето фирми е от изключително значение служителите да имат сигурен и бърз достъп до фирмената мрежа отвсякъде и по всяко време. Терминалните услуги позволяват това да бъде осъществено.